Hvordan måler jeg hunden min?

Hvordan måler jeg hunden min for at hundehalsbåndet skal passe?

Er du usikker på hvordan og hvor på halsen du skal måle  hunden din for at hundehalsbåndet skal passe ? Har du ikke målebånd i huset?

Fortvil ikke …..du må ikke nødvendigvis ha et målebånd for at målene skal bli riktige på hundehalsbåndet. Har du ikke målebånd? Mål med en tråd som du legger på en linjal etterpå, for å se hvor lang den er. De beste målene får du ved å måle med målebånd , snor eller lignende.

 

Hvordan måler jeg hunden min?

Hvor på halsen til hunden din skal du måle?

En god regel er å måle øverst på halsen der den er smalest. Dette gjør at hunden ikke kan dra seg ut av halsbåndet. Velger du hundehalsbånd med spenne vil du ha mulighet til å regulere halsbåndet ca 5 cm ut fra den cm du oppgir. Dvs har du oppgitt 45 cm rundt hundens hals, vil halsbåndet være 45 cm på det trangeste,  pluss 5 cm i  regulering. Dette vil være innvendige mål når halsbåndet er lukket rundt hundens hals. Legger du halsbåndet på bordet langs en linjal vil dette halsbåndet være 5 cm lengre enn hva du har oppgitt som cm rundt hundens hals. Det høres kanskje rart ut, men siden foret opptar  ca 3 cm av bredden, og resten av halsbåndet opptar de siste 2 cm vil det bli mindre rundt halsen. . Mål derfor aldri et gammelt halsbånd med linjal siden det er uklart hvor mye av lengden på halsbåndet som blir borte når det lukkes rundt halsen på hunden.

Har du valgt hundehalsbånd med  halvstrup må du også måle hodet. Her måler du der hunden din er bredest rundt hodet.  Husk å måle rundt hodet og ikke fra øre til øre. Ønsker du å bestille halvstrup er disse målene spesielt viktige siden halsbåndet må kunne dras over hodet til hunden din.

Liten hund med brodert hundehalsbånd med navn

Hvilken bredde skal jeg velge?

Det kan være vanskelig å velge hvilken bredde som passer hunden din når du ikke får prøvd halsbåndet på forhånd. Det er veldig individuelt hvilken bredde man er komfortabel med på hunden sin. Jeg skal prøve å guide deg så godt jeg kan i breddene så du selv kan avgjøre hvilken bredde som passer best for deg. Under kan du se bilder av hunder med de ulike bredder på hundehalsbåndet. Det du bør tenke på er spennen på halsbåndet. Har du en liten men kraftig  hund kan det være fristende å velge den bredeste bredden. Det som kan bli litt vanskelig med denne bredden er spennen. Den er også ganske stor og kan da virke for stor og klumpete på en liten og kompakt hals.

Hundehalsbånd med navn
Hund med hundehalsbånd med navn

5 cm bredt

Dette hundehalsbåndet er 5 cm bredt på en liten hund.

Hundehalsbånd med navn brodert med blokk bokstaver

5 cm bredt

Dette halsbåndet er 5 cm bredt på en husky

Fransk bulldog med hundehalsbånd

3 cm bredt

Dette halsbåndet er 3 cm bredt på en Fransk Bulldog

Dobermann med brodert hundehalsbånd

5 cm bredt

Dobermann med 5 cm bredt hundehalsbånd

A title

Image Box text

A title

Image Box text